Hlavní obsah

Vítězný Zeman odjel relaxovat na Vysočinu, už pod dohledem ochranky

Nově zvolený prezident Miloš Zeman v neděli odpoledne odjel na Vysočinu, kde chce několik dní relaxovat po náročné kampani před přímou volbou hlavy státu. Většinu dne strávil Zeman ve své kanceláři v pražské Loretánské ulici, kde se setkal s první dámou Livií Klausovou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nastupující prezident Miloš Zeman odjíždí ze studia televize Prima za doprovodu své ochranky.

Článek

Zeman sdělil Právu, že nyní stráví na Vysočině, v Novém Veselí, několikadenní relaxační pobyt. Na svou chalupu vyrazil nově zvolený prezident odpoledne, předtím se nejen setkal s Klausovou, ale uskutečnil též řadu rozhovorů se zástupci deníků, včetně Práva, které interview zveřejní v pondělí.

Návrat na Vysočinu, kde rád tráví čas četbou knih, procházkami po lesích nebo v létě plavbou po rybníku na nafukovacím člunu, Zemanovi trochu zkalil fakt, že plot nacházející se blízko jeho chalupy neznámý vandal posprejoval zamračeným smajlíkem, rudou hvězdu a římskou číslici. [celá zpráva]

Před druhým kolem přímé volby byl podobně posprejován plot pražského domu poslance ČSSD Vítězslava Jandáka.

Pod dohledem ochranky

Protože je Zeman od zvolení chráněnou osobou, už je pod dohledem ochranky hlavy státu, která nyní s volebním štábem řeší detaily svého budoucího působení u nového prezidenta.

"Velmi intenzivně komunikujeme se štábem Miloše Zemana a domlouváme úroveň nastavení ochrany, tedy intenzitu a způsob. Variant je víc," řekl náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel, podle něhož Zeman už "nějakou intenzitu" ochrany má. Finální řešení a počet bodyguardů by mělo být známé během pár dní.

Zeman ochranku hlavy státu ostře kritizoval kvůli incidentu se střelbou z airsoftové pistole na prezidenta Václava Klause. V sobotu při vyhlašování výsledků měl Zeman vlastní soukromé ochránce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám