Hlavní obsah

Uvidíme se v lepších časech, uzavřel poděkování voličům Schwarzenberg

Praha
Aktualizováno

Ministr zahraničních věcí a předseda TOP 09 ve svém projevu po sečtení hlasů popřál vítězi Miloši Zemanovi. „Deset procent je jasný rozdíl, zvítězil Miloš Zeman, to uznávám,“ uvedl Schwarzenberg na tiskové konferenci. „Zachovali jsme si čest i v této porážce,“ uvedl. "Uvidíme se v lepších časech," uzavřel první povolební vystoupení.

Karel Schwarzenberg po porážce v druhém koleVideo: Novinky

 
Článek

"Doufám, že se mu podaří býti prezidentem všech občanů," prohlásil Schwarzenberg směrem k vítězi. "Jsem hrdý na svůj tým, který bojoval statečně a nikdy se nedopustil lží a nikdy podpásovek. Ani v největším napětí k tomu nedošlo. Zachovali jsme si čest i v této porážce. Děkuju vám všem," uvedl a připojil poděkování i svým voličům.

„Z životní zkušenosti vím, že proti některým věcem se nedá bojovat, obzvláště když jsou vyřčeny na poslední chvíli,“ reagoval Schwarzenberg na vypjatou předvolební kampaň.

"Trochu matematiky by neškodilo," okomentoval Schwarzenberg slova Miloše Zemana o tom, že bude prezidentem "dolních deseti miliónů". Společnost je podle něj přece jen trochu více strukturovaná.

Schwarzenberg potvrdil, že se bude znovu ucházet o post šéfa TOP 09.

Rozhodly poslední dny, uvedl ministr

Podle Karla Schwarzenberga se volby rozhodly v posledních dnech. Volby podle něj ovlivnilo několik lží. Žádné kroky v tomto směru podnikat nehodlá. "Jistým pomluvám se čelit nedá," uvedl Schwarzenberg, který v pátek podal podnět policii kvůli lživým inzerátům, které se objevily v tisku.

Atmosféra ve štábu Karla SchwarzenbergaVideo: Novinky

Karel Schwarzenberg na Facebooku poděkoval voličům a příznivcům. "Hrdý jsem na to, že nikdo z mého týmu nepoužíval lži a podpásové údery. Vítězi Miloši Zemanovi gratuluji a doufám, že se mu podaří býti prezidentem všech občanů," napsal Schwarzenberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám