Hlavní obsah

Hasiči loni na Pardubicku zasahovali častěji

Hasiči v Pardubickém kraji vyjížděli vloni k více zásahům než o rok dřív. Meziročně se jejich počet zvýšil o téměř 11 procent na 5 151, informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Vendula Horáková. Dlouhodobě je množství zásahů na průměrných hodnotách.

Foto: HZS KK

Ilustrační foto

Článek

V loňské statistice evidují hasiči nejvíce takzvaných technických pomocí, mezi něž patří vyproštění lidí z výtahu, nouzové otevření bytu, ale i technologická pomoc. V roce 2012 bylo 2 768 událostí tohoto typu.

Hasiči také často vyjížděli k dopravním nehodám, celkem k 1 269. Meziročně ubylo úniků nebezpečných látek a ostatních mimořádných událostí a planých poplachů.

Požárů loni hasiči likvidovali 778. Mezi největší patřil požár rozestavěného hotelu Vista v Dolní Moravě na Orlickoústecku 30. března se škodou 30 milionů korun.

Škodu 20 milionů korun způsobil 29. března požár skladu společnosti Rekla v Pardubicích, oheň někdo založil úmyslně. Dalším velkým zásahem byl požár 27. října v Hlinsku-Srní, kde hořel vepřín. Škoda byla vyčíslena na 6,8 milionu korun, při požáru uhynulo 100 vepřů a 800 selat. Vyšetřování příčiny dosud hasiči neukončili.

Reklama

Výběr článků

Načítám