Hlavní obsah

Mráz vydrží do konce ledna, v únoru se lehce oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mrazivé dny potrvají v České republice do konce ledna. V noci mohou teploty klesnout až na -17 stupňů. Začátkem února se začne oteplovat, přes den bude kolem nuly, později až pět stupňů Celsia.

Foto: Ilya Naymushin, Reuters

Článek

Následujících 30 dní budou teploty pod dlouhodobým průměrem, srážek napadne průměrné množství, uvedl v neděli Český hydrometeorologický ústav.

Na horách bude sněžit, v nížinách ale budou srážky dešťové.

Od 21. ledna do 31. ledna bude převážně oblačno, místy bude sněžit, ke konci dekády mohou být srážky smíšené nebo dešťové. Teploty budou zprvu klesat na 3 až -3 stupně, uprostřed období na -8 až -14 stupňů, a pokud se vyjasní i na -17 stupňů. Denní teploty zůstanou pod nulou, a to na -3 až -9 stupních, nad ni se mohou dostat až na konci dekády.

Prvních únorových deset dní bude velká oblačnost s občasným sněžením, v nižších polohách s deštěm. Teploty přes den budou -2 až +4 stupně, přes noc klesnou na -6 až nulu.

Od 11. února do 20. února bude stále oblačno, v nížinách bude občas pršet, na horách sněžit. Rtuť teploměrů zůstane pod nulou na -7 až -1 stupni. Přes den teploty vystoupí na -1 až +5 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám