Hlavní obsah

I pro druhé kolo volby se tisknou lístky všech kandidátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Břeclavská společnost Moraviapress začala v neděli s distribucí hlasovacích lístků pro druhé kolo prezidentských voleb, které se uskuteční za dva týdny. I tentokrát se tisknou hlasovací lístky všech devíti původních kandidátů, přestože do druhého kola postoupili jen Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg. To pro případ, že by se některý z dvojice rozhodl z volby odstoupit.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Obálka s volebními lístky pro první kolo přímé volby prezidenta ČR.

Článek

"Pokud by totiž některý z nich náhle z jakéhokoli důvodu odstoupil, do druhého kola voleb by za něj postoupil kandidát ze zbytku navržených, jenž získal nejvyšší počet hlasů," vysvětlila manažerka veřejného prodeje firmy Markéta Dvořáková. Třetí v pořadí za Zemanem a Schwarzenbergem se umístil Jan Fischer.

Dvořáková doplnila, že hlasovací lístky, které mají žlutou barvu, tentokrát dostanou voliči přímo ve volebních místnostech a nebudou jim tedy doručeny až domů, jak tomu bylo v prvním kole.

Moraviapress vytiskne tedy opět 10,5 miliónu hlasovacích lístků, které společnost rozveze na 500 úřadů v republice. Na výrobu lístků pro obě kola bude spotřebováno asi 500 tun papíru.

Firma Moraviapress bude tisknout i lístky k volbám do Poslanecké sněmovny v roce 2014, tiskla je i v letech minulých. Kromě časopisů a různých letáků tiskne také Sbírky zákonů ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám