Hlavní obsah

Nastal čas povolat do zbraně Václava Klause, prohlásila Bobošíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková, která do druhého kola nepostoupila, řekla, že výsledky volby respektuje a že odpovídají jejímu očekávání. Poškodilo ji ale prý jednání ministerstva vnitra, které ji na čas vyřadilo ze seznamu kandidátů, uvedla. Ve druhém kole nepodpoří žádného z kandidátů.

Foto: Jana Hrubá, ČTK

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková přichází do svého volebního štábu v Praze.

Článek

Podle Bobošíkové se voliči rozhodli, že si přejí směřování do Evropské unie a že chtějí platit dluhy, které nezpůsobili.

"Pokud volby hlavy státu dopadly tak, jak dopadly, a pokud všichni ti kandidáti včetně kandidáta největší vládní strany dávají své hlasy eurofederalistům nebo eurohujerům, tak si myslím, že je načase povolat do zbraně Václava Klause," řekla novinářům.

Bobošíková sledovala výsledky voleb v salonku s výhledem na pražský Hrad v hotelu Corinthia na Vyšehradě. Ve volebním štábu je s rodinou a novináři. Výsledek podle Bobošíkové není důvodem k jásotu, ale je to výsledek očekávaný.

"Myslím si, že svou roli, byť jsem nikdy nepatřila k favoritům, sehrál i ten fakt, že jsem byla téměř celý měsíc mimo hru. Vyřazení ze strany ministerstva vnitra mě poškodilo," doplnila.

Ministerstvo vnitra z voleb původně vyřadilo tři kandidáty, kteří údajně nesplnili podmínky pro kandidaturu. Bobošíkovou vrátil do hry až Nejvyšší správní soud, nemohla však několik týdnů vést plnohodnotnou kampaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám