Hlavní obsah

Strany chtějí pokračovat v koalici, výzva k demisi ministrů LIDEM ale pořád platí

• Aktualizováno
Novinky, jas

Koaliční strany se na úterním jednání shodly, že mají zájem na pokračování spolupráce ve vládě. Jednání budou pokračovat zítra. Odpoledne by se mělo sejít předsednictvo LIDEM. Po jednání to oznámil místopředseda ODS Martin Kuba. Stále ale platí výzva k demisi ministrů za LIDEM, kterou by podle vedení strany měli podat k 10. lednu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Kuba (ODS)

Článek

Jasno by podle něj mělo být do konce ledna. Strany si nyní musí upřesnit programové priority pro zbytek volebního období.

Místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilová uvedla, že až do zasedání stranického vedení zatím platí usnesení o výzvě ministrů k demisi. "V této chvíli to závisí na jednání republikové rady a poslaneckého klubu," dodala Navrátilová.

LIDEM chtěla vládu opustit kvůli odvolání vicepremiérky Karolíny Peake z postu ministryně obrany. Vedením resortu byl pověřen premiér Petr Nečas (ODS), který zatím nenavrhl, kdo by se měl stát ministrem. Do funkce nicméně vrátil prvního náměstka Vlastimila Picka, jehož Peake den po svém nástupu do funkce odvolala.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek po jednání doplnil, že o obsazení ministerstva obrany strany jednaly. Debata však není uzavřena. Navrátilová pak odmítla spekulaci, že by její strana převzala znovu resort dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám