Hlavní obsah

Nebe nad Prahou rozsvítily výbuchy novoročních raket

Právo, Novinky, Josef Koukal
Aktualizováno

Oslavy Silvestra v centru metropole jsou po půlnoci v plném proudu. Město rozezněla ozvěna výbuchů petard a lidé si v ulicích hromadně připíjeli a popřáli do nového roku 2013.

BEZ KOMENTÁŘE: Václavské náměstí vstoupilo do nového roku zahaleno do dýmu z raketVideo: Novinky

 
Článek

Centrum Prahy v pondělí večer zaplavily tisíce lidí z tuzemska i ze zahraničí. Na Václavském náměstí od 23. hodin začaly bouchat ohňostroje a po půlnoci se jednotlivé salvy slily v mohutnou stěnu hluku. Kolem odpadkových košů se nepřestaly vršit hromady lahví od alkoholu.

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Václavské náměstí rozzářily výbuchy petard a rachejtlí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Půlnoční ohňostroj nad Prahou

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Půlnoční ohňostroj nad Prahou

Už během dne plnily ulice davy jak tuzemských, tak zahraničních návštěvníků oslav. Ty začaly už ve 14:30 dětským Silvestrem na Staroměstském náměstí, a to za účasti stovek diváků. Během večera přibývalo v centru lidí v družné náladě.

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Oslavy už začínají připomínat půlnoc, lidé si na Staroměstském náměstí připíjeli.

Někteří prodejci si ve vchodech svých provozoven otevřeli pouliční stánkový prodej nápojů, především tvrdého alkoholu a sektu.

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Pouliční stánky plné alkoholu

Objevili se také prodejci domácí pyrotechniky, jeden z nich například vyložil své zboží přímo na střechu auta v Jindřišské ulici.

Situaci ve městě hlídalo zhruba 200 městských policistů. Pořádkové jednotky dohlížely na ohňostroje na Václavském náměstí. Výbuchy petard se nesly městem téměř celý den.

Policisté však řešili jen drobné potyčky a vandalismus. Na několika místech podle policejní mluvčí Evy Kropáčové také hořely popelnice.

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Na odpalování dělobuchů na Václavském náměstí dohlížejí policisté.

Kvůli ošetření případných úrazů umístila záchranka na Václavské náměstí čtyři sanitky včetně modulu Golem. Ten stál u křižovatky se Štěpánskou ulicí.

Prohlídka záchranářského vozu GolemVideo: Novinky

Lůžka jediné pražské záchytky v Nemocnici Na Bulovce se zaplnila už po 22. hodině, kdy z 15 nezbylo ani jediné volné. Podle mluvčího nemocnice Martina Šalka sice bývá stanice obsazena i v běžné dny, ovšem až po půlnoci.

Policisté kromě jiného odkláněli veškerou automobilovou dopravu z Václavského náměstí, hlídky stojí ve všech postranních ulicích. [celá zpráva]

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Policisté v pražských ulicích

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Silvestr v pražských ulicích vypuká.

Těžištěm oslav v hlavním městě se stalo tradičně Staroměstské náměstí, kde je již od Vánoc umístěna staročeská tržnice a na hlavním pódiu se konají pravidelně koncerty. I v pondělí už po 20. hodině duněla náměstím rocková hudba a davy lidí šlo stěží projít.

Foto: Josef Koukal/MMS, Právo

Oslavy na Staroměstském náměstí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám