Hlavní obsah

Václavské náměstí bude na Silvestra bez aut, metro pojede o hodinu déle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté jako každoročně na Silvestra uzavřou pro auta Václavské náměstí včetně některých příjezdových ulic. Policie proto vyzývá řidiče, aby se centru metropole raději vyhnuli. Kvůli bezpečnosti občanů Prahy i zahraničních návštěvníků bude na Staroměstském a Václavském náměstí na průběh oslav Nového roku dohlížet přibližně 200 policistů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Socha sv. Václava na Václavském náměstí v Praze během loňských silvestrovských oslav.

Článek

"V rámci opatření se policisté zaměří na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží," uvedla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Podle ní budou policisté kontrolovat také používání zábavní pyrotechniky.

Dohlížet na pořádek bude v centru Prahy rovněž 160 městských strážníků. "V pohotovosti bude i vozidlo pro svoz opilých osob," uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Bude také delší provoz metra. O silvestrovské noci výjimečně pojede o hodinu déle.

Václavské náměstí uzavřeno

Zákaz parkování bude pro auta na Václavském náměstí platit od pondělních 10:00 celých 24 hodin, zákaz vjezdu vozidel od 16:00. "Na náměstí budou celkem čtyři sanitní vozidla se záchranáři, jedním z nich bude záchranářský modul Golem, který pražští záchranáři umístí již v 16:00 hodin v prostoru u křižovatky se Štěpánskou ulicí," uvedla mluvčí magistrátu Tereza Králová.

Hasiči budou mít na Staroměstském náměstí dvě cisterny - jednu na rohu Pařížské ulice, druhou u Staroměstské radnice. "Na Václavském náměstí na Můstku pak bude umístěna třetí cisterna s družstvem," informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Oslavy vypuknou už odpoledne

Devítihodinovou silvestrovskou zábavu nabídnou v pondělí trhy na Staroměstském náměstí. Oslavy konce roku začnou již ve 14:30 dětským Silvestrem. Tříhodinová show nabídne odpoledne dětem karnevalová vystoupení i kouzelníky.

V 18:30 pokračují oslavy Silvestrem pro dospělé, program ukončí o půlnoci novoroční přípitek.

Stánky na trzích budou otevřeny do 22:00 hodin, občerstvení si návštěvníci budou moci zakoupit do půl jedné v noci. Pořadatelé upozorňují, že nebudou prodávat žádné tekutiny ve skle ani rachejtle či petardy. V prostoru trhů platí zákaz prodeje grogu a punče.

Reklama

Výběr článků

Načítám