Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Drobný narazil na bobech do stromu, v nemocnici zemřel

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko)
Aktualizováno

V krkonošském středisku Špindlerův Mlýn se v noci na pátek kolem 02:00 na sjezdovce Medvědín smrtelně zranil bývalý fotbalový obránce Václav Drobný. Na bobu vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. Záchranáři jej sanitkou převezli do hradecké fakultní nemocnice, kde svým zraněním podlehl.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

ilustrační foto

Článek

O úmrtí bývalého hráče pražské Sparty informovala Česká televize, která 32letého Drobného zvala jako experta do svého fotbalového studia.

"Poškozený na bobu vyjel ve spodní části sjezdovky mimo trať, kde narazil do stromu. Přátelé poškozeného, kteří byli na místě, ihned přivolali zraněnému, který upadl do bezvědomí, pomoc," uvedl policejní mluvčí Udo Ertner.

Členové horské služby poskytli po příjezdu na místo zraněnému prvotní ošetření, po kterém následoval transport  do hradecké nemocnice.

"Při transportu došlo u muže dvakrát k selhání životních funkcí a musel být oživován. Lékařské posádce se podařilo obnovit srdeční činnost zraněného a v kritickém stavu ho předala lékařům na urgentním příjmu," uvedl mluvčí hradeckých krajských záchranářů Tomáš Ježek.

Drobný však svůj boj o život prohrál. "Přes veškerou snahu lékařů mladý muž svým zraněním nad ránem podlehl," uvedl policejní mluvčí Udo Ertner.

Další podrobnosti k případu v současné době policisté zjišťují.

Na českých horách už v začínající zimní sezoně jeden člověk zemřel. V sobotu na svahu Černé hory v Janských lázních našli lidé lyžaře bez známek života. Záchranáři už mu nemohli pomoci, příčina smrti 43letého muže zatím zůstává neznámá. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám