Hlavní obsah

Regiony dál chtějí Nečase za předsedu ODS

Právo, jr, zaš, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Petr Nečas získal v sobotu podporu hned tří regionálních sněmů ODS. Nominaci na předsedu strany získal na stranických sněmech ve Zlíně, Ostravě a Táboře. V jeho mateřském - zlínském - kraji ho delegáti navrhli více než dvoutřetinovou většinou.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Nečas na oblastním sněmu v Ostravě. Vedle něj Zbyněk Stanjura, Martin Kuba a Pavel Blažek.

Článek

Na pozici prvního místopředsedy strany nominovali občanští demokraté ve Zlínském kraji Martina Kubu. O návrzích na další místopředsedy strany probíhá na sněmu ještě hlasování, výsledek by měl být znám kolem 16. hodiny.

O vyslovení důvěry požádal na sněmu předseda regionální rady a lídr občanských demokratů v říjnových krajských volbách Libor Lukáš, sněm mu vyjádřil podporu.

Občanští demokraté ve Zlínském kraji neobhájili ve volbách pozici v radě, v zastupitelstvu budou v opozici s lidovci a STAN a TOP 09.

Z Ostravy odjížděl spokojený

Přímo ze zlínského sněmu si Nečas přijel pro kandidaturu do Ostravy. A odjížděl spokojený. „Delegáti mě poměrně jednoznačně podpořili, a toho si velmi vážím,“ uvedl premiér Nečas. Zároveň ale připustil, že podpora rozhodně nebyla bez výhrad. „Nikdy jsem netvrdil, že jsem bezchybný a že vše, co jsem kdy udělal, bylo úžasné a skvělé. Beru to jako kritickou podporu,“ dodal Nečas.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Nečas v Ostravě.

Moravskoslezského sněmu ODS se zúčastnilo 63 delegátů, 61 z nich Nečase vybídlo, aby se znovu stal prvním mužem Občanské demokratické strany.

„Předseda Nečas přijel do Ostravy s tím, že se chce znovu ucházet o post předsedy strany i vlády. Debatovali jsme s ním asi dvě a půl hodiny a výsledná podpora byla poměrně jednoznačná,“ pověděl Právu předseda Regionálního sdružení ODS Moravskoslezského kraje Zbyněk Stanjura.

Podle Stanjury úřadující předseda Nečas přesvědčil delegáty svou kvalitou. „Petr Nečas je slušný člověk a kompetentní premiér. Proto získal naši podporu,“ dodal Stanjura.

Nečase podpořila ODS i v Táboře

Petra Nečase navrhli na předsedu strany i členové oblastního sdružení ODS v Táboře. „Na post místopředsedy jsme podpořili Martina Kubu, Jiřího Pospíšila a paní Danielu Filipiovou,“ řekl Právu předseda oblastního sdružení Jaroslav Zvěřina.

Bouřlivá diskuse trvala zhruba hodinu a půl, proti podpoře Nečase podle Zvěřiny nikdo z přítomných nehlasoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám