Hlavní obsah

Drábkova bývalého náměstka Šišku propustili z vazby

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Bývalý náměstek ministerstva práce a sociálních věcí Vladimír Šiška byl propuštěn z vazby. Podle žalobce již byli v případu vyslechnuti všichni svědci, a nehrozí proto jejich ovlivňování ze strany obviněného muže.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Šiška u soudu

Článek

Policie viní Šišku z uplácení. Do vazby byl vzat před třemi týdny. "Obviněný Vladimír Šiška byl v úterý propuštěn z vazby, a to z rozhodnutí státního zástupce, podle kterého důvod takzvané koluzní vazby pominul, neboť byli vyslechnuti potřební svědci, a nehrozí tak obava z jejich ovlivňování a maření objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání," řekla ČTK mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

Šiška měl podle vyšetřovatelů jisté firmě nabídnout přidělení zakázky v hodnotě 100 miliónů korun výměnou za to, že společnost stáhne svou stížnost u antimonopolního úřadu. Ta měla směřovat na nezákonný postup ministerstva práce v případě jiné zakázky. [celá zpráva]

V důsledku této kauzy se současný ministr resortu Jaromír Drábek (TOP 09) rozhodl ke konci měsíce rezignovat. [celá zpráva]

Policie provedla na začátku října zátah na ministerstvu, při kterém byli zadrženi Šiška a vedoucí IT oddělení resortu Milan Hojer. Toho ponechal soudce na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám