Hlavní obsah

Drábek z ministerstva neodchází, protože potřebuje zamést stopy, tvrdí ČSSD

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09), který oznámil, že kvůli obvinění svého exnáměstka Vladimíra Šišky skončí k poslednímu říjnu v čele resortu, podle názoru představitelů ČSSD z ministerstva neodchází. Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek připomněl, že Ústava podobný postoj nezná a počítá pouze s demisí. Navíc má prý Drábek čas na zametení stop.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

„Ministr nerozhoduje o svém osudu,“ připomněl Zaorálek s odkazem na to, že ministrovo oznámení je „házením písku veřejnosti do očí“. Drábek v týdnu oznámil, že v čele ministerstva neskončí ihned, ale až koncem měsíce, aby dal své straně čas na výběr svého nástupce a rovněž mohl předat rozdělanou agendu.

„Nic nebrání tomu, aby ministr pokračoval v zakázkách,“ poukázal Zaorálek, na nějž navázal šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc, podle něhož může Drábek „zametat stopy“. Drábek se podle svých slov dohodl a postupu s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Zaorálek připomněl i vyjádření šéfa poslanců TOP 09 a Starostů Petra Gazdíka, který se nechal slyšet, že Drábek nakonec končit nemusí, neboť s ohledem na turbulence uvnitř ODS se v demisi ve stejné době může ocitnout celý kabinet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám