Hlavní obsah

Slunečné počasí končí, prodloužený víkend přinese mraky a déšť

Novinky, jas
Aktualizováno

Počasí v závěru týdne nenaplní původní očekávání a přinese četnou oblačnost se srážkami. Teploty se budou pohybovat nejčastěji v hodnotách kolem 20 stupňů Celsia, přičemž na Moravě a ve Slezsku budou nepatrně vyšší. V příštím týdnu bychom se však mohli dočkat počasí babího léta, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Jaké počasí nás čeká o víkenduVideo: Novinky

 
Článek

Navzdory původním předpokladům meteorologů přišla studená fronta od západu již ve čtvrtek a přinesla do Čech již ráno oblačnost a srážky. I přes den bude převládat zataženo s deštěm. Postupně budou srážky ustávat a oblačnost se přesune na Moravu a do Slezska.

V pátek bude od severozápadu proudit na naše území chladný vzduch od severozápadu. "Bude převládat oblačno až polojasno s ojedinělými srážkami. Na horách se budou vyskytovat přeháňky častěji," doplnila Honsová. Odpolední maxima se v Čechách dostanou na 15 až 19 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni.

V sobotu bude nejprve polojasno a oblačno, postupem času začne přibývat oblačnosti a od jihozápadu se přidají přeháňky. Odpolední maxima se v Čechách budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni, na východě bude až 22 stupňů.

V neděli by mělo být převážně polojasno, přeháňky by se měly vyskytovat již pouze ojediněle a odpolední teploty se dostanou na 17 až 21 stupňů.

Příští týden by již měl přinést počasí charakteristické pro babí léto, tedy méně oblačnosti, ranní mlhy a příjemné odpolední teploty, které budou stoupat nad 20 stupňů Celsia. Ráno naopak budou teploty klesat pod pět stupňů.

Patrně se tak nebude opakovat tropická noc, kterou meteorologové zaznamenali ze středy na čtvrtek. V Mošnově a na stanici Lučina totiž teploty neklesly podle dat Českého hydrometeorologického ústavu pod 20 stupňů Celsia, což je v této roční době zcela mimořádné.

Reklama

Výběr článků

Načítám