Hlavní obsah

Stávka zemědělců nebude, nikdo na ni nechtěl přijet

Generální stávka na protest proti vládní politice, která se podle výzvy zemědělských odborů měla konat 27. září, nebude. Vedení odborů na svém jednání došlo k závěru, že dosud projevená podpora nezaručovala, že by byla úspěšná a zúčastnil se jí dostatek lidí.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Takto protestovali zemědělci proti plánovanému zrušení "zelené nafty". Proti vládní politice zatím protestovat nebudou.

Článek

Ve středu o tom informoval tajemník zemědělských odborů Jindřich Polívka. Zemědělské odbory jsou členem druhé největší centrály v ČR - Asociace samostatných odborů (ASO).

Zemědělští odboráři zároveň požádali svého šéfa a předáka ASO Bohumíra Dufka, aby s představiteli dalších odborových svazů projednat případné organizování stávky v říjnu nebo listopadu. Nespokojenost odborářů s hospodářsko-politickou situací v Česku totiž trvá, podle nich se dokonce dál zhoršuje.

Stávka měla začít 27. září ve 12:00 a měla trvat dvě hodiny. Podle dřívějšího vyjádření Dufka měli její účastníci vyjádřit hlubokou nespokojenost a nesouhlas s politikou vládní koalice. Zemědělské odbory k ní vyzvaly na počátku září své členy, odboráře jiných svazů i všechny ostatní pracovníky.

"Vyjadřovaná podpora měla ale většinou jen proklamativní charakter a ne skutečný příslib reálné fyzické podpory. Bohužel se nepodařilo ani dohodnout součinnost s ostatními odborovými svazy sdruženými v Českomoravské konfederaci odborových svazů," uvedl k tomu Polívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám