Hlavní obsah

Nejdůvěryhodnějším politikem je exministr Pospíšil

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejdůvěryhodnějším politikem je podle šetření CVVM exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). Za ním následují prezidentský kandidát ČSSD Jiří Dienstbier, šéfka Sněmovny Miroslava Němcová, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil

Článek

Pospíšilovi věří 40 procent lidí, Dienstbierovi 37 procent a Němcové 36 procent. Za nimi jsou s odstupem Sobotka (32 procent) a Schwarzenberg (31 procent).

Za úvodní pěticí se umístila čtveřice sociálních demokratů Lubomír Zaorálek (26 procent), Marie Benešová (24 procent), Michal Hašek (24 procent) a Zdeněk Škromach (22 procent), mezi něž se vmísil pouze šéf komunistů Vojtěch Filip (rovněž 22 procent).

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) se těší důvěře 18 procent lidí, premiér Petr Nečas (17 procent).

Nejnižší popularitu mají ze známějších tváří Sněmovny ministr financí Miroslav Kalousek (10 procent), jeho stranický kolega z TOP 09 a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (devět procent) a ministr obrany Alexandr Vondra (osm procent).

Reklama

Výběr článků

Načítám