Hlavní obsah

Benešovsko hlásí první případ otravy metanolem, muž pil slivovici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Další dva lidé se otrávili metanolem. V nemocnici ve Frýdku-Místku leží 53letý muž, ve čtvrtek byla potvrzena také otrava muže z Benešovska, který byl hospitalizován už v úterý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž z Benešovska se otrávil už o víkendu. V tomto regionu jde o první případ otravy metanolem. „Osmatřicetiletý muž byl hospitalizován v pražské nemocnici a lékaři potvrdili intoxikaci metylalkoholem. Pacient je mimo ohrožení života,“ informovala Právo mluvčí benešovské policie Diana Škvorová.

Podle policistů se muž o víkendu zúčastnil na Benešovsku oslavy, kde konzumoval slivovici. V té byl následným rozborem zjištěn obsah metylalkoholu ve výši 25%. Policie proto následně kontaktovala dalších patnáct účastníků soukromé oslavy, aby se neprodleně dostavili k lékařskému vyšetření.

Ani jeden z nich otráven nebyl. Na akci se podle Škvorové objevila závadná slivovice pocházející z domácích zdrojů. Následný rozbor ukázal, že obsahovala 25 procent metylalkoholu.

O stavu hospitalizováno muže v nemocnici ve Frýdku-Místku se toho moc neví. "Mohu pouze uvést, že jsme přijali dalšího pacienta, u kterého se potvrdila otrava metylalkoholem. Umístěn je na jednotce ARO," řekla mluvčí nemocnice Jolana Filipová.

Vypil tři čtvrtě litru slivovice

V nemocnici v Boskovicích je od středy dvaašedesátiletý muž z Brna přiotrávený alkoholem. Lékaři u něj měli původně podezření, že by se mohl stát další obětí pančovaného alkoholu v zemi. Ukázalo se ale, že vypil sice nezávadný alkohol, ale ve velmi krátké době a velkém objemu, což způsobilo vyšší hodnotu metanolu v krvi. Muž vypil na lačný žaludek a na posezení tři čtvrtě litru slivovice.

Zdravotní stav muže již není vážný, komunikuje s lékaři.

V České republice podle posledních oficiálních informací za poslední týdny zemřelo na otravu metanolem 23 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám