Hlavní obsah

Likérka Drak nabízí milión za dopadení výrobce otráveného alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Likérka Drak z Chvalčova na Přerovsku se brání proti tomu, aby byla spojována s pančovaným alkoholem. Nabídla dokonce milión korun tomu, kdo přispěje k dopadení výrobce závadného alkoholu. Podobně se proti spojování svého produktu s pančovaným alkoholem ohradila i společnost Granette & Starorežná Distilleries, která vyrábí Hanáckou vodku.

Foto: Policie ČR

V barelech s touto etiketou byly objeveny závadné lihoviny

Článek

"I když jsem v rádiu slyšel, že jsme provoz zastavili, pracujeme normálně dál. Zavolali jsme Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci a uháním je, ať jsou výsledky rozborů co nejdříve. Strašně nás to poškozuje," řekl ve středu jednatel firmy Pavel Čaniga.

Podle něj se od firmy neodvrátili stálí dodavatelé, jiní ale vyčkávají, jak dopadnou výsledky rozborů. "Odstoupili od dodávek, stojí nás to milióny korun. Je třeba co nejrychleji uvést vše na pravou míru," dodal Čaniga, který hodlá vyplatit milión korun tomu, kdo pomůže odhalit původce otráveného alkoholu. "I když se asi bude hlásit hodně lidí, myslím to vážně," uvedl.

Prodejci vědí, kdo je zásobuje, tvrdí Čaniga

Likérku Drak jako první v aféře kolem otráveného alkoholu v pondělí zmínila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Podle ní byla etiketa společnosti na šestilitrových plastových barelech, které policie zabavila v prodejně, kde jeden z otrávených údajně alkohol koupil.

Likérka označila zmíněné etikety za padělky. "S policejní mluvčí jsem mluvil a upozorňoval ji, že se nejedná o výrobky Likérky Drak, ale o pančovaný alkohol," přiblížil Čaniga. Podle něj policie nepracuje na případu důsledně. "Je třeba kleknout na prodejce, nenašli to na ulici," dodal.

Výrobce Hanácké vodky podá trestní oznámení

Rovněž výrobce Hanácké vodky, společnost Granette & Starorežná Distilleries se ohradila proti tomu, že by kdokoliv mohl oslepnout po požití jejích produktů. Muž, který byl kvůli požití metanolu hospitalizován v opavské nemocnici, uvedl, že pil právě Hanáckou vodku. [celá zpráva]

„S ohledem na okolnosti vzniku a zveřejnění informace o údajné spojitosti našeho výrobku s poškozením zdraví spotřebitele připravujeme podání trestního oznámení na neznámého pachatele ve věci pomluvy a poškozování cizích práv,“ uvedla likérka, která apeluje na lidi, aby kupovali pouze kvalitní alkohol renomovaných značek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám