Hlavní obsah

Teplo by mělo vydržet až do začátku října

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíční výhled počasí slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spíše proměnlivý charakter počasí. Méně oblačnosti a srážek by mělo být v poslední zářijové dekádě, kdy by se měly teploty dostat na 25 stupňů.

Teplo by mělo vydržet až do začátku říjnaVideo: Novinky

 
Článek

V období od 11. do 20. září bude mít počasí proměnlivý charakter. "Po slunečném a velmi teplém začátku dekády očekáváme výraznější ochlazení se srážkami a následně pozvolné ubývání srážek a oblačnosti," uvádějí meteorologové. [celá zpráva]

Po středečním ochlazení se budou maximální teploty pohybovat mezi 13 a 19 stupni. Postupně bude více slunečných dní a odpolední teploty se vyšplhají na 19 až 25 stupňů. Noční minima klesnou na 15 až 10 stupňů, při zmenšené oblačnosti v druhé polovině období pouze na 10 až pět stupňů.

Závěr měsíce od 21. do 30. září budou převládat dny s polojasným počasím, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se místy vyskytnou přeháňky. Teploty setrvají v intervalu 19 až 25 stupňů, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti poklesnou na 19 stupňů. V  noci rtuť teploměru klesne na 12 až šest stupňů.

Od 1. do 10. října se budou podle meteorologů střídat slunečné a oblačné dny. Srážek však bude postupem času přibývat. Odpolední maxima nejprve budou šplhat na 17 až 23 stupňů, později již pouze na 13 až 19. V noci budou klesat na 10 až šest stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám