Hlavní obsah

O víkendu se prudce ochladí, teploty spadnou o více než 10 stupňů

Novinky, val
Praha

Přelom srpna a září bude přelomový, co se týče počasí. Po velmi teplých dnech, které v Česku panovaly v uplynulém týdnu, dorazí ve čtvrtek odpoledne vlnící se studená fronta, která s sebou přinese ochlazení o více než deset stupňů a také vydatné srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtvrtek bude posledním tropickým prázdninovým dnem. V odpoledních maximech by teploty mohly vystoupat na 27 až 31 stupňů Celsia. Zároveň ale během odpoledne bude od západu do Česka pronikat vlnící se studená fronta, která s sebou přinese ochlazení.

Už v noci na pátek se proto dostaví srážky, které budou místy vydatné. Po celý závěrečný den pracovního týdne tak bude zataženo a na většině území bude pršet. Odpolední teploty se budou na mnoha místech výrazně lišit. Maxima na západě nevystoupí nad 15 stupňů, na východě se budou držet zhruba do 20 stupňů. Výjimkou je jižní Morava, kde bude zpočátku dne jen oblačno a srážky se dostaví až odpoledne. Teploty v maximech tam vyšplhají až k 25 stupňům.

Po víkendu se slunečno vrátí

Po přechodu fronty přijde do Česka od severozápadu studený vzduch, který ovlivní zejména oba víkendové dny. Sobotní maximální teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni, v neděli se mírně oteplí na 18 až 22 stupňů.

Obloha bude ale o víkendu převážně polojasná. V sobotu bude sice zpočátku dne ještě oblačno s občasným deštěm a přeháňkami, postupně ale bude oblačnost ubývat na polojasno. Také po většinu druhého víkendového dne bude obloha polojasná.

Naopak školáky doprovodí při pondělním návratu do lavic slunečné počasí, které by mělo převládat celý následující týden. Od úterý dokonce teploty vyšplhají až na 28 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám