Hlavní obsah

Systém je na sKarty připraven, hlásí úřad práce a spouští jejich ostrý provoz

Novinky, val
Praha

Testování sociálních karet proběhlo podle mluvčího centrálního úřadu práce Jiřího Reichla úspěšně, a je proto na řadě zahájení jejich ostrého provozu. Do konce září chce úřad distribuovat 50 tisíc sKaret mezi žadatele, kteří si jejím prostřednictvím budou vybírat sociální dávky.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek a první náměstek generálního ředitele České spořitelny Dušan Baran představili sKartu v lednu.

Článek

„Ověřovací provoz vydávání a distribuce karty sociálních systémů (sKarty) prokázal připravenost systému a zaměstnanců Úřadu práce ČR na jejich vydávání. Úřad práce ČR tedy přistoupil k ostrému spuštění systému,“ informoval mluvčí.

Úředníci proto podle něj v těchto dnech odesílají do kartového centra České spořitelny, která je provozovatelem systému, téměř 40 tisíc žádostí o vydání karty. Vyrobené karty pak poputují na jednotlivá kontaktní pracoviště. „Jakmile Česká spořitelna akceptuje žádosti o vydání sKarty, Úřad práce rozešle klientům, jejichž sKarta je ve výrobě, dopisy,“ informoval Reichl.

Úřad práce podle Reichla počítá s tím, že do konce září předá 50 tisíc karet a připraví dalších 150 až 200 tisíc žádostí o vydání s Karty. Netýká se to ovšem zatím žadatelů, na které byla uvalena exekuce. Pro klienty, kteří jsou pouze uchazeči o zaměstnání a nepobírají žádnou další dávku, je naplánován výdej sKaret od 1. ledna 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám