Hlavní obsah

Rath mi do očí tvrdil, že nevzal úplatek, je extrémně nečistý, prohlásil Janeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatele a zakladatele Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka, který se ve čtvrtek odmítl byť jen podílet na zaplacení kauce za Davida Ratha, zaskočilo, že mu poslanec do očí tvrdil, že se ničeho špatného nedopustil. Janeček navštívil Ratha ve vazební věznici v Litoměřicích.

Janeček nepůjčí Rathovi na kauciVideo: Prima FTV

 
Článek

"Od začátku jsem pochyboval, že by David Rath byl obětí nějakých složitých konstrukcí," míní Janeček, podle něhož byla možnost, že by Rathovi přispěl či zaplatil čtrnáctimiliónovou kauci, málo pravděpodobná. Chtěl však vědět, zda poslanec není pouze menší rybou, která byla předhozena jako obětní beránek.

"Všichni víme, že pan Rath není nevinný člověk, protože se účastnil korupčních kauz," uvedl Janeček, který Ratha navštívil ve věznici a nechal si provést i rozbor některých dokumentů, které dostal k dispozici.

Následně osvětlil, v kterém momentu se rozhodl, že poslanci nepřispěje. "On mi byl schopen do očí tvrdit, že v životě nevzal žádný úplatek a v životě neudělal žádnou špatnost," popsal podnikatel, kterého alespoň těší, že česká společnost v poslední době prožívá stran boje s korupcí "úžasné změny".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám