Hlavní obsah

Přes Česko se přehnaly silné bouřky, výstraha meteorologů stále platí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouřky doprovázené nárazovým větrem se přehnaly přes Česko a přesunuly se nad Polsko. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silnými bouřemi však platí až do středečního večera.

Bouřka na TeplickuVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

 
Článek

Varování platí pro Ústecký a Liberecký kraj, Karlovarsko a ve středních Čechách pro Kladensko, Mělnicko, Mladoboleslavsko a Rakovnicko.

Studená fronta a s ní spojené bouřky během rána a dopoledne postupovaly přes Česko k východu. Fronta se nyní posunula nad Polsko.

Na severu území udeřily bouřky už v úterý večer. Během středečního rána a dopoledne se přesunuly přes severozápadní a střední Čechy na východ. Podle meteorologů byly ojediněle doprovázeny přívalovými srážkami, kroupami a silným větrem.

Přechod fronty přes ČRVideo: www.chmi.cz

Bouře zastavila vlaky

Kvůli silné bouřce nejezdily ve středu ráno vlaky mezi Děčínem a Drážďany, některé spoje nabraly i několikahodinová zpoždění. Podle informací Českých drah vypadlo na německé části trati napájení zabezpečovacího zařízení a poškodilo se trakční vedení. Asi od 10:00 se jezdí po jedné koleji, provoz měl být v plném rozsahu obnoven kolem poledne.

V Ústeckém kraji nad ránem podle informací ČMHÚ déšť krátkodobě zvýšil průtoky na malých tocích, jako je například Jílovský potok na Děčínsku, Přísečnice nebo Chomutovka na Chomutovsku. Kvůli malému množství vody v korytech ale nikde nevznikly žádné škody a na průtocích větších toků se výkyv téměř neprojevil.

Srážky na radaru ČHMÚ od 6:15 do 8:45Video: www.chmi.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám