Hlavní obsah

Teploty zamíří vzhůru, o víkendu přijdou tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po chladnějším začátku pracovního týdne začnou teploty stoupat a o víkendu bychom se měli dočkat i tropických hodnot. Vyjma čtvrtka, kdy by se mohly v Čechách objevit přeháňky a bouřky, by mělo převládat spíše slunečné počasí se skoro jasnou oblohou. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Pondělní ráno bylo poměrně chladné a například na Jizerce klesla teplota půl stupně pod bod mrazu. Podobná situace byla i na několika stanicích na Šumavě.

"Přes den by mělo být převážně polojasno, pouze přechodně se může vyskytovat oblačnost, kterou na severovýchodě mohou doplnit přeháňky. Odpolední teploty se vyšplhají na 20 až 24 stupňů Celsia," konstatovala Honsová.

V úterý by mělo převládat téměř jasno či polojasno, přičemž odpoledne se opět ojediněle mohou objevit přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 a šesti stupni, odpolední se již dostanou na 21 až 25 stupňů.

Středeční ráno mohou doprovodit mlhy, přes den by však mělo být znovu skoro jasno. Ranní teploty klesnou na 13 až devět stupňů, odpolední vystoupají na 23 až 27 stupňů.

Stejný charakter počasí by měl pokračovat i ve čtvrtek. Meteorologové však očekávají, že v Čechách se odpoledne od západu objeví přeháňky a ojediněle i bouřky. Ranní teploty klesnou na 13 až devět stupňů, odpolední se dostanou na 25 až 29 stupňů.

Od pátku až do neděle by se mělo opět vyjasnit a stoupat budou i teploty, které by se o víkendu mohly dostat až ke 30 stupňům Celsia.

To by ve srovnání s uplynulým víkendem měla být poměrně výrazná změna. Sobotní teploty totiž byly podprůměrné. Jak Honsová upozornila, svými hodnotami odkazovaly spíše na druhou polovinu září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám