Hlavní obsah

Stanice metra Národní třída se na dva roky uzavřela

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražané a návštěvníci metropole se budou muset počínaje úterkem na zhruba dva roky obejít bez stanice metra Národní třída. Důvodem je stavba administrativního a bytového centra Copa.

Uzavření stanice metra Národní třídaVideo: Novinky

 
Článek

Stanice se nachází v centru města na lince B. Cestující si tak budou muset v příštích asi 26 měsících vystačit s nejbližšími zastávkami metra na Karlově či Václavském náměstí, případně využít tramvajové spoje.

Jednou ze změn bude posunutí tramvajové zastávky Národní třída ve směru k Národnímu divadlu blíže ke křižovatce s ulicí Národní.

Foto: Vizualizace – DPP

Takto by měl vypadat vestibul stanice Národní třída, který bude součástí Copa centra.

„Na všech schématech ve vozech a stanicích metra bude stanice Národní třída po dobu uzavření zneplatněna přeškrtnutím, na uzavření stanice bude také přímo ve vozech metra upozorňovat upravené hlášení ve vlakovém rozhlase,“ informoval pražský dopravní podnik.

Důvodem odstávky, kvůli níž budou vlaky metra stanicí Národní třída pouze projíždět, je stavba multifunkčního komplexu Copa centrum. Stavba objektu, jenž má mít čtyři podzemní a sedm až osm nadzemních podlaží, vyjde podle odhadů zhruba na čtyři miliardy korun. Projekt spoluvlastní skupina CPI.

Kromě výstavby nové budovy se kompletní opravy dočká samotná stanice. Například vestibul by se měl přesunout přímo do podzemních pater nové budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám