Hlavní obsah

Bouřky a vedra ustupují, meteorologové hlásí ochlazení

Novinky, jas

Úmorná vedra doprovázená četnými bouřkami a průtržemi mračen vezmou pro nejbližší dny za své a v České republice budou převládat teploty nad 20 stupňů Celsia s občasnými přeháňkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Zatímco v pondělí a úterý bude v Čechách převládat oblačné počasí s přeháňkami a odpoledními teplotami mezi 23 a 27 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude po oba dny o něco tepleji. "Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 25 až 29 stupňů a bude převládat oblačno až zataženo," uvedla Honsová s tím, že se může objevit občasný déšť i bouřky.

Ve středu bude v Čechách zpočátku méně oblačnosti. Postupně se však zatáhne a objeví se ojedinělé přeháňky. Jiná bude situace na východě území, kde bude převládat polojasno až oblačno. Odpolední maxima se v Čechách dostanou na 22 až 26 stupňů, na Moravě a ve Slezsku může být až o dva stupně tepleji.

Méně oblačnosti bude ve čtvrtek, kdy bude převažovat jasno až polojasno s teplotami mezi 19 a 23 stupni. Ve stejném intervalu se budou pohybovat i odpolední maxima v pátek, kdy by mělo převládat polojasno s ojedinělými přeháňkami.

Výhled na víkend prozatím slibuje polojasno až oblačno, které by měly opět doprovázet přeháňky. Teploty se vyšplhají na 21 až 25 stupňů.

Noční teploty se po celý týden budou pohybovat mezi 15 až 10 stupni Celsia, přičemž místy se mohou objevit i mlhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám