Hlavní obsah

Počasí se o víkendu konečně zklidní

Novinky, val
Praha

Pátek a nadcházející dva dny ukončí období nestálého počasí, které v Česku panovalo v průběhu týdne. "Konečně nás čekají dny, kdy se obejdeme bez výstražných informací," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Po víkendu by se mělo zase zatáhnout.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu by mělo převažovat slunečné počasí

Článek

Už během pátečního odpoledne by měla nad Česko dorazit oblast vysokého tlaku vzduchu, díky níž nás čeká slunečný víkend s jasnou a polojasnou oblohou. Přinese i příjemné letní teploty, které se ráno budou pohybovat nad 10 stupni, odpoledne kolem 25 stupňů.

Například v sobotu naměříme v maximech 22 až 26 stupňů. Ojediněle by při zvětšené oblačnosti mohlo lehce zapršet, to se ale týká především vyšších poloh a horských oblastí.

Zhoršení počasí se dostaví až během neděle v pozdějších hodinách. Večer by mělo od západu přibývat oblačnosti, která místy přinese přeháňky. Odpolední teploty vystoupají na 23 až 27 stupňů.

Od pondělí se zatáhne

Právě nedělní změna počasí bude souviset s příchodem studené fronty a předznamená zamračený začátek nového týdne. Od pondělí začne přibývat srážek, přičemž odpolední teploty se mají pohybovat v rozmezí od 21 do 25 stupňů.

Také v úterý a ve středu bude převážně oblačno s teplotami mezi 19 až 23 stupni. Pak by se ale mělo vyjasňovat a oteplovat. "Děti si pro vysvědčení půjdou pod převážně slunečnou oblohou, odpolední teploty porostou až na 27 stupňů," uvedla Honsová.

Potvrdila také, že by měly ustat nepřesnosti v předpovědích, které se v posledních dnech objevovaly. "Frontální rozhraní je pryč, předpovědi už by se měly zase strefovat," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám