Hlavní obsah

Obvinit by měli celou vládu, tvrdí Kalousek ke kauze Parkanové

– Praha
Právo, rsk

Ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se ve středu vyjádřil k žádosti policie o vydání někdejší ministryně obrany Vlasty Parkanové (rovněž TOP 09) v souvislosti s nákupem vojenských letounů CASA. Právu řekl, že pokud by měla být vydána jen Parkanová, bylo by to absurdní rozhodnutí a taková představa vyvolává "obludné důsledky".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

"Toto rozhodnutí udělala jednomyslně vláda, která o tom třikrát jednala a pak schválila, ne Vlasta Parkanová. V logice věci očekávám, že všichni členové tehdejší vlády budou obviněni. Očekávám tedy, že budu obviněn já, Mirek Topolánek, Petr Nečas, Alexandr Vondra, Jiří Pospíšil, Karel Schwarzenberg. Pokud je policie přesvědčena, že za rozhodnutí má být někdo stíhán, tak musí být stíhána celá vláda," prohlásil.

Šéf poslanců TOP 09 a Starostové Petr Gazdík řekl, že vzhledem k tomu, že šlo o kolektivní rozhodnutí vlády, také žádosti policie příliš nerozumí.

„Přijde nám to trochu jako politicky účelové, protože kvůli rozhodnutím celého kabinetu nemůže být stíhán jeden člověk. Bližší informace ale zatím nemáme,“ řekl Právu s tím, že nyní je příliš brzy hovořit o případném vydání Parkanové.

Reklama

Výběr článků

Načítám