Hlavní obsah

Přemístěte manžela do Prahy, žádá Rathova žena a poslala mu rádio

Praha

Manželka obviněného Davida Ratha žádá vězeňskou službu o přemístění poslance a exhejtmana za ČSSD z vazební věznice v Litoměřicích do Prahy. Podle Evy Rathové proto, aby jej mohla navštěvovat rodina.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslance a hejtmana Davida Ratha (ČSSD) odváží policejní auto z budovy protikorupční policie, kde na něj byla uvalena vazba.

Článek

Rathova manželka si jako svého zmocněnce a mluvčího najala známého pražského advokáta Františka Šejnostu. Ten sám strávil přes tři měsíce ve vazbě, což může obviněnému poslanci prospět. Podle Rathové by mohl svými praktickými zkušenostmi "účinně pomoci dosáhnout společenské rehabilitace rodiny a preventivně zamezit excesům, které v průběhu trestního řízení mohou nastat".

Rathová také uvedla, že manželovi do vazební věznice zaslala rádio, na které má podle zákona právo.

Právník Šejnost je stíhaný kvůli znásilnění a sexuálnímu nátlaku. Podle jeho advokáta však Šejnostovo jednání spočívalo pouze v tom, že v jeho bytě byly se souhlasem mladé ženy foceny akty za přítomnosti známého pražského pornoherce. Šejnost má nyní pozastavenou advokátní činnost, a nemůže tedy nikoho obhajovat. V minulosti zastupoval například bývalého ředitele Sazky Aleše Hušáka.

Poslanec za ČSSD a exhejtman Středočeského kraje zatím sedí od minulého týdne ve vazební věznici v Litoměřicích. V úterý by o něm měl jednat sněmovní mandátový a imunitní výbor, který doporučí poslancům vydat nebo nevydat Ratha k trestnímu stíhání. Protikorupční policie Ratha viní z přijetí úplatku, který měl souviset se zmanipulováním tendru na rekonstrukci buštěhradského zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám