Hlavní obsah

Mám imunitu, vy jste na tom hůř, říká Rath na policejní nahrávce

Poslanec David Rath na nahrávkách, které uvolnila pro potřeby soudu policie, říká dvěma spoluobviněným Kateřině Pancové a Petru Kottovi, že pokud celá věc praskne, oni dva na tom budou hůř, protože on má imunitu.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Středočeský hejtman poslanec ČSSD David Rath a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová na archivním snímku z 10. března 2011.

Článek

Plyne to z přepisů rozhovorů, které citoval deník Insider. Není jasné, ze kterého dne nahrávka pochází.

"Jste na tom hůř, já mám imunitu. A kdyby to prasklo, budu tvrdit, že to je celé provokace," říká prý mimo jiné na nahrávce Pancové a Kottovi. Právě v jejich domě převzal podle policistů sedm miliónů korun. [celá zpráva]

Právě nahrávky jsou podle policistů jedním z hlavních důkazů proti Rathovi, policisté případ monitorovali půl roku. Ratha zadrželi v pondělí večer s krabicí, v níž našli sedm miliónů korun. Posléze tvrdil, že nevěděl, že v ní byly peníze a hájil se právě slovy o tom, že jde o provokaci.

"Na základě politického impulzu je použito jakési oznámení k zahájení rozsáhlé akce proti bezúhonným osobám, které žádný trestný čin nespáchaly," uvedl Rath ve čtvrtečním prohlášení ke kauze.  Policejní orgány na něj prý připravily past.

V případu bylo obviněno osm lidí, všichni skončili ve vazbě.[celá zpráva]

Rath je obviněn z přijetí úplatku a hrozí mu až 12 let vězení. Soud na něj uvalil vazbu a poslanec nyní pobývá v litoměřické věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám