Hlavní obsah

Rath byl při zatýkání ozbrojen, měl prý revolver a obušek

Poslanec David Rath byl při svém pondělním zatčení ozbrojen. MF Dnes s odkazem na své zdroje na svém serveru uvedla, že u sebe měl revolver a teleskopický obušek. Podle informací Práva však nebyl ozbrojen takto důsledně a neměl u sebe obě tyto zbraně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Rath přijíždí v policejním voze do věznice v Litoměřicích

Článek

Zbraně měl policistům spolu s dalšími věcmi vydat, nechtěl se vzdát pouze krabice, v níž bylo následně objeveno sedm miliónů korun. Učinil tak až poté, co mu pohrozili použitím donucovacích prostředků.

Ratha policisté zatkli v pondělí večer v domě v Rudné u Prahy, v němž bydlí bývalý poslanec Petr Kott a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová. Při následných domovních prohlídkách policisté nalezli ještě dalších 30 miliónů korun. [celá zpráva]

Soudce poslal Ratha do vazbyVideo: Novinky

Spolu s dalšími sedmi lidmi byl obviněn z několika trestných činů, za něž mu hrozí až 12 let odnětí svobody. Obvinění se měli dopustit například poškozování zájmů Evropské unie či úplatkářství.

Soudce ve středu na Ratha uvalil vazbu. Vazební stíhání navrhla státní zástupkyně Lenka Bradáčová i pro ostatní obviněné. Soud o těchto návrzích rozhodne ve čtvrtek. [celá zpráva]

Rath ve středu rezignoval na post hejtmana i na členství v ČSSD. Poslaneckého mandátu se zatím nevzdal. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám