Hlavní obsah

Policie vyslýchala Ratha v jeho domě, přivezla si počítačku na peníze

Aktualizováno

Sedm miliónů korun, které měl u sebe hejtman David Rath (ČSSD) při svém pondělním večerním zadržení ve středočeské Hostivici, by nemusela být konečná částka, kterou u poslance kriminalisté najdou. K domovní prohlídce do Rathova bydliště si totiž policie v úterý přivezla také počítačku peněz. Ratha přivezli do jeho domu nejdříve dopoledne a poté ještě jednou odpoledne, výslech na místě trval zhruba od 16:00 do 22:30.

Foto: Petr Janiš, Právo

K výslechu Davida Ratha v jeho hostivickém domě přivezla policie elektronickou počítačku peněz.

Článek

Policie prohledala dům Davida Ratha již dopoledne, z místa si přitom kriminalisté odvezli například počítač. Ratha pak měli odvézt zpátky do Prahy, kde byl údajně podroben výslechu.

Kolem čtvrté hodiny odpoledne policisté podle České televize (ČT) znovu přivezli Ratha do jeho domu v Hostivici. Uzavřeli okolí domu a přilehlou ulici. Vpodvečer k domu navíc dorazil další vůz, v němž si vyšetřovatelé přivezli počítačku peněz. Podle ČT policisté byli s Rathem v domě asi do půl jedenácté večer.

Foto: Petr Janiš, Právo

K výslechu Davida Ratha, který se konal v jeho hostivickém domě, přivezla policie elektronickou počítačku peněz.

Svolení k poslancovu zadržení dala předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová v pondělí těsně před půlnocí. Ratha pak zadrželi policisté právě ve chvíli, kdy měl u sebe sedm miliónů.

Policie přivezla Ratha k domovní prohlídceVideo: Metropol TV

Podle šéfa protikorupční policie Tomáše Martince došlo k trestné činnosti při zadávání veřejných zakázek ve Středočeském kraji. Úplatek, který Rath podle policie přijal, by tak mohl souviset s využíváním evropských dotací v kladenské nemocnici, odkud policie dopoledne z jednoho ze zaparkovaných vozů odnesla batoh.

Skutečnost nahrává spekulaci, že jednou z dalších sedmi zadržených je právě ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová. Podle ČTK policie zapečetila její kancelář a vstup do pracovny hlídají kriminalisté. Pancovou prý odvezli z jejího domu v Rudné u Prahy na výslech do hlavního města.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám