Hlavní obsah

Věci veřejné v Hradci Králové kandidáty na předsedy nevybraly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Předsednictvo Věcí veřejných dalo v sobotu na konferenci v Hradci Králové k dispozici své funkce. Účastníci jednání zatím nové kandidáty na předsedy nevybrali. Krátkého brífinku využili Radek John a Kateřina Klasnová především ke kritice vládní koalice, především premiéra Nečase a „faktického předsedy TOP 09“ Miroslava Kalouska.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Jiří Kohout, Radek John a Kateřina Klasnové na brífinku v Hradci Králové

Článek

„Předsednictvo dalo k dispozici své funkce, aby nastartovalo volební proces. Náš mandát zůstává do zvolení nového nebo staronového předsednictva,“ řekl odstupující předseda Radek John.

„Po nominaci kandidátů kluby, které budou probíhat v následujících dvou týdnech, vybereme nejsilnějších šest kandidátů navržených registrovanými členy strany. Pak proběhne prezentace kandidátů a následné primárky. Řádná volební konference proběhne 23. června,“ vysvětlil člen předsednictva VV Jiří Kohout.

Její výsledky bude muset ještě jednou potvrdit grémium VV. Podle Johna nemusí být vybraných kandidátů šest, může jich být i méně. John nevyloučil, že se bude znovu o předsednický post ucházet, Kateřina Klasnová, šéfka poslaneckého klubu VV také „případnou kandidaturu nevylučuje“.

Peake: odchod z VV byl správný krok

„Jakkoli je spolupráce ve vládní koalici vždy komplikovaná a vyžaduje dobrou vůli a otevřenou diskusi všech zúčastněných, jsem přesvědčena, že pouze v rámci koalice lze efektivně realizovat program, včetně protikorupčních opatření. Pro mě i dny po mém odchodu z Věcí veřejných byly potvrzením, že můj krok byl správný,“ řekla místopředsedkyně vlády ČR a zakladatelka nového uskupení LIDEM Karolína Peake.

„Věci veřejné okamžitě změnily názor na řadu věcí, na nichž se dříve dohodly v rámci koalice. Já zastávám politiku předvídatelnou a čitelnou. Nikoliv oportunistickou. Nevidím momentálně ani snahu uvnitř Věcí veřejných tento styl změnit. Nezaznívají slova o programu a jeho prosazování, ale pouze protest a falešný pocit křivdy. Ani jedno nemá v politice místo, ani efekt,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám