Hlavní obsah

Nový ministr školství si dělá pořádek, provedl první personální změny

– Praha
Novinky, val

Poté, co minulý týden převzal Petr Fiala ministerstvo školství do své péče, začala rošáda v některých administrativních pozicích. Ministerstvo opouští například dosavadní ředitel kabinetu Martin Krejza. Po Antonínu Zelenkovi, jehož Fiala odvolal minulý týden, je to už druhý Dobešův muž, který v resortu končí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nový ministr školství Petr Fiala

Článek

Součástí nově ohlášených personálních změn je odchod ředitele kabinetu Martina Krejzy, který se tak ale podle ministerstva rozhodl ještě před příchodem Fialy do úřadu. Nahradit ho má Luboš Sychra, který dříve působil na úřadu vlády.

Jedná se tak o druhého muže, který od nástupu nového ministra resort opouští. Dosavadního šéfa komunikace Antonína Zelenku odvolal Fiala už před týdnem. Nahradit ho má Kateřina Savičová.

„Ministr postupuje tak, jak avizoval při svém nástupu do funkce,“ vysvětluje ministerstvo. V tiskové zprávě uvádí, že došlo pouze na přeskupení některých kompetencí v rámci resortu.

Přesto jsou některé další změny viditelné. Například Jiří Nantl, který byl dlouhou dobu považován za favorita mezi možnými nástupci Josefa Dobeše do čela školství, byl jmenován prvním náměstkem. „Náměstek Ladislav Němec tím získal větší prostor věnovat se důležité problematice regionálního školství,“ upřesnilo ministerstvo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám