Hlavní obsah

Asi si poměřuje hladinu v lahvích, střílel slovy po nepřítomném Kalouskovi Rath

Novinky, jov

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) v pátek na jednání Sněmovny opět vystřílel řadu slovních nábojů na svůj hlavní terč, ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). A dožadoval se jeho přítomnosti. Kalousek se ale v té době věnoval ministerské práci v kanceláři.

David Rath řeční o slizu a hnojiVideo: Novinky

 
Článek

„Já jsem myslel, že dnes budu mít příležitost se pana ministra Kalouska zeptat - který někde asi má něco důležitějšího na práci, třeba si poměřuje hladinu v těch svých lahvích, jestli se příliš rychle nevypařují, když sám je nemůže konzumovat - tak v té souvislosti bych se ho chtěl zeptat, zda skupina peakovců vlastně nejsou tak slizcí a odporní, když to nejdřív byla celá slizká odporná skupina,“ pálil Rath od řečnického pultíku.

Kalousek se ale v té době zabýval ministerskou činností. „Jsem ve své kanceláři. Sleduji jedním okem, co se děje na obrazovce, druhým okem samozřejmě dělám své povinnosti ministra financí,“ vysvětlil Právu Kalousek po druhé hodině odpoledne. Zároveň uvedl, že se během chvíle objeví v jednacím sále Sněmovny, což také učinil.

Na Rathovy invektivy, které zazněly na jednání o důvěře vládě, nechtěl ministr financí reagovat. „Vůbec nebudu komentovat pana doktora Ratha, to je k smíchu,“ prohlásil Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám