Hlavní obsah

Prezidenta ve slezském Budišově přivítala i popálená Natálka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budišov nad Budišovkou

Téměř pětiletá Natálka Kudriková, která byla před třemi lety ve Vítkově těžce popálena při útoku čtyř žhářů, a její matka Anna Siváková byly mezi lidmi, kteří ve čtvrtek přišli na náměstí v Budišově nad Budišovkou pozdravit prezidenta Václava Klause.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka se svou matkou Annou Sivákovou.

Článek

Prezident do tohoto slezského městečka dorazil ve čtvrtek odpoledne během své třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje.

"Pan Klaus je mi sympatický. Líbí se mi, že má smysl pro humor," řekla Anna Siváková.

Matka Natálky po vystoupení KlauseVideo: Aleš Honus, Právo

Klaus v Budišově zopakoval svá slova, která pronesl už první den návštěvy regionu o tom, že v české společnosti se objevil negativismus, který rozdmýchávají média.

Siváková může být prezidentovi vděčná. Byl to právě Václav Klaus, kdo jejímu druhovi a otci Natálky Pavlu Kudrikovi krátce po osudném požáru odpustil zbytek trestu, aby mohl být své rodině oporou. Kudrik ovšem na náměstí mězi několik stovek lidí nedorazil, podle Sivákové měl doma hodně práce.

"Panu prezidentovi jsem vděčná," přiznala s tím, že ani nečekala, že by se s prezidentem setkala. "Jsem ráda, že jsem ho viděla. To mi stačí," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám