Hlavní obsah

Musím využít příležitosti k hájení stanovisek, omluvil Zavadil popíjení s Kalouskem

Novinky, val
Praha

Odborářský boss Jaroslav Zavadil se vyjádřil k sobotnímu setkání s ministrem Miroslavem Kalouskem nad pivem, které zkritizovali nejen někteří demonstrující, ale i mnozí jeho kolegové odboráři. Podle Zavadila je ale jeho povinností využít k obhajobě stanoviska odborů každou příležitosti promluvit si s druhou stranou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek a Jaroslav Zavadil v pořadu Otázky Václava Moravce

Článek

Zavadil se setkal s Kalouskem v sobotu odpoledne, když spolu po protestní akci odborů diskutovali v Radiožurnálu. Ostrá výměna názorů údajně pokračovala mezi ministrem financí a šéfem ČMKOS i po vysílání, a tak šli spor vyřešit do restauračního zařízení, kde je ale zastihla média.

„Mojí povinností je využít každé příležitosti, jak obhájit naše stanoviska a hovořit s každým, proti němuž směřují naše argumenty," hájil následně toto setkání Zavadil, který si kvůli popíjení s Kalouskem vysloužil kritiku především ze strany protestujících.

Kalouskovi se ale podle svých slov pokoušel pod vlivem demonstrace znovu zdůraznit, že nelze ignorovat mínění veřejnosti.

„Moje pravda je však taková, že ostrost mých argumentů byla ještě důraznější a drsnější než zaznělo z mých úst na demonstraci,“ podotkl Zavadil v prohlášení.

Sobotní demonstrace se podle některých zdrojů zúčastnilo přes sto tisíc lidí. Odbory spolu s řadou dalších iniciativ volaly po demisi vlády a zastavení vládních reforem. Hlavním organizátorem byl právě ČMKOS, jehož je Zavadil předsedou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám