Hlavní obsah

Zataženo s deštěm vydrží do května, teploty ale vystoupají k dvacítce

– Praha
Novinky, val

Převážná část tohoto měsíce zřejmě nepotěší milovníky slunce, v dubnu si jej totiž příliš neužijí. Převládat budou oblačné, někdy deštivé dny. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude duben teplotně průměrný, srážkově však nadprůměrný.

V dubnu si sluníčka příliš neužijemeVideo: Novinky

 
Článek

do příštího pátku by podle předpovědi mělo na českém území převládat oblačno s občasnými přeháňkami. Ty mohou být na horách přechodně smíšené nebo sněhové. Nenechme se ale zmást ubýváním oblačnosti během tohoto období, podle meteorologů bude jen krátkodobé. V noci mohou teploty klesnout až k -2 stupňům, naopak nejtepleji bude uprostřed tohoto týdne, a to až 16 stupňů Celsia.

Posledních deset dubnových dní se plně ponese ve znamení nestálého aprílového počasí. „Očekáváme nestálý proměnlivý charakter počasí s četným střídáním slunečných teplejších a oblačných chladnějších dní. Budou převládat srážky přeháňkového charakteru, na horách přechodně i smíšené,“ informovali meteorologové. Noční teploty přitom budou podobné jako v předešlé dekádě, denní teploty se při zmenšené oblačnosti mohou vyšplhat až na 21 stupňů Celsia.

Počátek května doprovodí převládající velká oblačnost. Během většiny z prvních deseti dní se podle ČHMÚ vyskytne déšť nebo přeháňky, a to zejména v druhé polovině prvních deseti dní. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 3 stupni, přes den se vyšplhají k 13 až 19 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám