Hlavní obsah

Jarolím požaduje vyloučení Dobeše z véček kvůli tomu, že nepodal demisi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší místopředseda Věcí veřejných (VV) Tomáš Jarolím požaduje vyloučení ministra dopravy Pavla Dobeše ze strany. Vadí mu, že nedodržel usnesení grémia a nepodal rezignaci. Jarolím to uvedl v dopise, který zaslal spolustraníkům.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Jarolím

Článek

„Jako člen krajské rady Ústeckého kraje budu ještě před příštím grémiem prosazovat přijetí krajského usnesení, které požaduje vyloučení ministra dopravy Pavla Dobeše z našich řad, neboť jeho tisková konference a prohlášení, že nedodrží závazné usnesení grémia a nepodá rezignaci na funkci ministra dopravy, jak se osobně zavázal na grémiu, jasně ukazují na hrubé a úmyslné porušení stanov,“ uvedl Jarolím.

Podle něj je nutné návrh na vyloučení člena kvůli hrubému porušení stanov předložit na jednání grémia, kterého však již není členem. Proto svou výzvu přednese někdejší místopředseda VV na krajské radě.

Foto: Šulová Kateřina, ČTK

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) oznamuje, že nehodlá podat demisi.

V dopise Jarolím zároveň varoval před rozvraceči VV: „Osobně vyjadřuji podporu Radku Johnovi, kterého nikdo nemůže ze sympatií k tunelářům a politikům likvidujících tento stát podezřívat. Obávám se, že lidé, kteří hledali cestu jak naši stranu rozdělit, pokračují ve svém úmyslu. Pozor na unáhlené kroky.“

Dobeš není jediný, kdo nepodal demisi. Složit funkce odmítli také vicepremiérka Karolína Peake a ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Podporu jejich rozhodnutí v pátek vyjádřily pražské buňky VV, které k odstoupení vyzvaly předsedu strany Radka Johna. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám