Hlavní obsah

Nic není ztraceno, ale máme poslední šanci, apeluje Peake na véčkaře

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně VV a vicepremiérka Karolína Peake se obrátila na členy pražských klubů strany, kteří volají po odchodu předsedy Radka Johna. V dopise mimo jiné uvedla, že problémem VV je vedle zjevné nezkušenosti i to, že namísto pozitivní prezentace úspěchů se buď utápějí ve vnitřních problémech, nebo se soustředí na útočení na všechny ostatní. V neposlední řadě pak odrážejí útoky zvenčí.

Foto: Petr Horník, Právo

Vicepremiérka Karolína Peake (VV)

Článek

"Proč, když plníme to, co jsme před volbami slibovali, nejsme favorité na vítěze voleb?" dotázala se v dopisu emotivně Peake a odpověděla si již zmiňovanými rozbroji uvnitř strany i vnějšími ataky.

"Podílíme se tak na obecné nedůvěře v politiku jako takovou," připomněla všeobecné znechucení veřejnosti z politické situace.

Spory a útočením ničeho nedosáhneme

"Ničeho takto ale nedosáhneme. Takovými způsoby důvěru nikdy nezískáme," apelovala Peake a dodala, že bude-li se strana soustředit na práci, "zdaleka není vůbec nic ztraceno".

"Pokud chceme uspět a nemuset se stydět za práci, kterou pro republiku děláme, je nutné ten nevhodný styl práce nadále neprovozovat. Je to poslední šance," varovala.

V dopise mimo jiné připomněla, že některá témata jako přímá volba prezidenta, změny v zadávání veřejných zakázek i další věci, které se podařilo koalici prosadit, nejsou oceněna a prezentována jako úspěch.

Situace uvnitř VV
Pražské buňky Věcí veřejných vyzvaly v pátek předsedu strany Radka Johna k rezignaci. Lídra VV viní z propadu véček a žádají svolání stranické konference, kde by se mělo zvolit i nové vedení. Odchod ze strany oznámil exministr školství Josef Dobeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám