Hlavní obsah

Jan Fischer se už „neschovává“. Před prezidentskou volbou zdraví z chalupy

– Praha
Novinky, val

Jeden z nejvážnějších kandidátů na příštího prezidenta Jan Fischer neoficiálně rozjel na internetu svou kampaň. Na sociální síti Facebook uveřejnil „Pozdrav z chalupy“. Jde o video, ve kterém promlouvá ke svým sympatizantům a nabádá, aby se na něj obraceli se svými podněty.

Jan Fischer - Pozdrav z chalupyVideo: Jan Fischer

 
Článek

„Já se neschovávám, já se přece ale vůbec neschovávám, já se před nikým nebudu schovávat,“ hlásí bývalý premiér z okna dřevěné chalupy. „Nebudu před vámi nic tajit, ukrývat, nikam nebudu uhýbat, nikam nebudu mizet,“ usmívá se v ležérně laděném videu.

„Hlavně vás moc prosím, posílejte, co štve vás, s čím jste nespokojeni, co se vám naopak líbí, co si myslíte, že bych měl vědět,“ nabádá svým příspěvkem lidi, aby ho informovali o nejrůznějších podnětech.

Ačkoli ve zveřejněném videu nepadne slovo o prezidentském úřadě, dá se předpokládat, že se jedná o první krůček ve volební kampani. Fischer už dříve oznámil, že pokud bude přímá volba do roku 2013 ustanovena, zúčastní se jí.

Podle zatím zveřejněných průzkumů je Jan Fischer spolu s dalším ekonomem Janem Švejnarem u lidí nejoblíbenějším kandidátem a zřejmě by postoupil do druhého kola volby. Dalším nadějným adeptem je Miloš Zeman. [celá zpráva]

Anketa

Dokážete si představit Jana Fischera jako českého prezidenta?
Ano, je nejlepším z kandidátů
57,9 %
Ano, i když mezi kandidáty jsou vhodnější
10,7 %
Ne, jsou lepší kandidáti
31,4 %
Celkem hlasovalo 13434 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám