Hlavní obsah

Janoušek smí vycestovat za hranice, soudu to nevadí

– Praha • Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek smí vycestovat za hranice země, rozhodl v pátek soud. Jeho advokát Vít Široký zároveň informoval o tom, že ve středu podal stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání svého klienta.

Foto: repro TV Prima

Roman Janoušek při vyšetřování policií

Článek

Janoušek byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky v souvislosti s autonehodou z minulého pátku, po které skončila 51letá Vietnamka s těžkými zraněními v nemocnici. Soud přesto v pátek rozhodl nevyhovět návrhu státní zástupkyně, aby Janouškovi zakázal vycestovat za hranice země.

Janouškův advokát Vít Široký zároveň v pátek informoval o tom, že ve středu podal neodůvodněnou stížnost proti obvinění svého klienta. "Nemohu ji odůvodnit, protože mi dosud to usnesení o zahájení trestního stíhání nebylo doručeno. Měl jsem obavu, aby mi posléze netvrdili, že jsem zmeškal lhůtu," uvedl Široký. "Až mi doručí usnesení o zahájení (trestního stíhání), které do dneška nemám, tak možná budu i vědět, pro co klienta stíhají. Protože já to zatím vím jenom z novin," dodal.

Podotkl, že rovněž nevěděl, kam stížnost podat. Policejní prezidium totiž vyšetřování případu odebralo pražské policii a předalo je na krajské policejní ředitelství do Hradce Králové. Původně tak stížnost zaslal na pražskou policii. "Předpokládám, že nějakou policejní cestou se to dostane na tu součást policie, která se tím má skutečně zabývat," řekl advokát.

Janoušek podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu jedoucího před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Žena skončila v nemocnici. Policie Janouška dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám