Hlavní obsah

Zlatý Ámos si porotu získal vtipem

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Inteligentní vtip je nejlepší zbraní proti nepokojným studentům učitele informačních technologií Michala Mikláše ze zlínského gymnázia a také humor byl hlavní příčinou, proč předčil ostatní finalisty soutěže Zlatý Ámos, která vyvrcholila v pátek v pražském hotelu Olšanka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zlatý Ámos 2012 Michal Mikláš se svými studenty

Článek

Svým humorem si získal nejen dospělou porotu, ale nadchl i dětské porotce, kteří mu přiřkli cenu Dětského Ámose. „Rozhodla bezprostřednost mých studentů a také vtip a legrace, které jsme se do toho snažili zakomponovat,“ řekl po vyhlášení Právu Mikláš.

Sympatie na svoji stranu získal hlavně úžasnou scénkou, v které ve slovním souboji překonává herce akčních filmů Chucka Norrise. Například když na vychloubání filmového hrdiny v podání jednoho ze studentů zlínského gymnázia, že se ho bojí všichni padouši, odpoví slovy, že učitele, který vyvolává k tabuli, se bojí všichni. Smích vzbudil také při vlastní prezentaci: „Studenti mě podezřívají, že dokážu zmáčknout klávesy Ctrl Alt a Delete jedním prstem, nebo že mám v oku webovou kameru.“

Podle vítěze je soutěž dobrá pro propagaci školství. „Pro to, aby všichni věděli, že existují i učitelé, kteří jsou oblíbeni a z kterých mají žáci respekt. Je to jedna z mála pozitivních věcí ve školství, které vidím,“ poznamenal nejoblíbenější učitel.

V soutěži bodoval i Michal Pavelka ze základní školy v Městci Králové, ten získal korunku Amose sympaťáka. Zabodoval písní Zabili, zabili z muzikálu Balada pro banditu. Jeho žáci ho doprovázeli na sportovní náčiní.

Do celorepublikového finále se dostali ještě Šárka Brixiová ze základní školy v Liberci, Petra Bürglová z přerovského gymnázia, Radka Polívková ze základní školy v Rychnově nad Kněžnou a  Tomáš Zahoř ze základní školy v Praze 6 - Lysolajích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám