Hlavní obsah

Hackeři hlásící se k Anonymous zaútočili na web brněnské KSČM

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hackeři hlásící se k hnutí Anonymous napadli web brněnské pobočky KSČM. Obsah nahradili videem se záběry z dob před listopadem 1989, na nichž tehdejší Veřejná bezpečnost zasahuje proti odpůrcům režimu.

Hackeři nahradili web vlastním sdělením

Článek

"Doba politických stran končí, všichni se budeme muset naučit nést zodpovědnost za sebe i druhé," uvedli hackeři v textu pod videem, na němž se střídají záběry z protirežimních protestů z předlistopadových dob a záběry tehdejších komunistických prominentů.

Původní podoba stránek

"Kam si myslíte, že dojedete na téhle staré a navíc utracené kobyle? To se stále potřebujete schovávat pod nějakou mocenskou skupinou? Navíc tak zdiskreditovanou, jako je KSČ? Tedy vlastně promiňte, KSČM, to je přece úplně jiná strana, že?" ptají se hackeři v textu pod videem.

Vedoucí mediálního úseku KSČM Věra Žežulková neměla o napadení stránek městského výboru KSČM v Brně informace. Následně uvedla, že strana přesměrování webových stránek řeší. Ty byly v té době nedostupné.

Reklama

Související články

Hacker se naboural do stránek České televize

Hackerovi, který na internetu vystupuje pod přezdívkou p1r@t3z'sec, se podařilo v sobotu dopoledne nabourat do webových stránek České televize. Místo archivu...

Výběr článků

Načítám