Hlavní obsah

Zeman zahájil tažení na Hrad, pustil se do vlády i opozice

Právo, Jiří Ovčáček

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) ve středu odstartovala sběr podpisů pod petici na podporu prezidentské kandidatury svého čestného předsedy a expremiéra Miloše Zemana. Cílem je získat potřebných 50 tisíc podpisů. Zeman při té příležitosti uvedl, že jsme nyní v nejhorším možném stádiu politického života, kdy máme slabou vládu i opozici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Jsme dnes v nehorším možném stádiu politického života, kdy máme jak slabou vládu, tak slabou opozici,“ prohlásil Zeman na tiskové konferenci SPOZ, když se vyjadřoval k Holešovské výzvě. V souvislosti s požadavkem výzvy na zrušení politických stran Zeman poznamenal, že to v minulosti prosazovali Benito Mussolini a Adolf Hitler.

Šéf SPOZ Vratislav Mynář uvedl, že petiční akce na podporu Zemanovy prezidentské kandidatury bude zahájena nejprve u členské základny, následně se týmy dobrovolníků rozjedou po celé ČR. Přihlásilo se jich už osmdesát, především z řad studentů.

„Miloš Zeman jako jediný ze skloňovaných jmen má dlouholeté zkušenosti z vrcholné politiky,“ uvedl Mynář a zdůraznil, že je Zeman zdravotně v pořádku. Expremiér pak představil leták, který obdrží lidé do schránek.

Zeman už sehnal i dvojnásobek

Jde o jeden list papíru, který obsahuje expremiérův životní příběh zahrnující jak úspěchy, tak i prohry. Kampaň bude založena především na televizních diskusích. Zeman také navštíví všech čtrnáct krajských měst. Billboardy neplánuje.

Expremiér se vyjádřil i k nákladům na svou prezidentskou kampaň. Poukázal, že televizní diskuse jsou zdarma a rozeslání vytištěného životního příběhu do poštovních schránek přijde na 20 haléřů za jeden kus.

Zemanovci mohou při sběru podpisů navázat na petici za přímou volbu prezidenta, kterou uspořádali loni mezi 1. srpnem a 17. zářím. V této akci, která byla jednou z nejúspěšnějších v posledních letech, sesbírali 100 439 podpisů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám