Hlavní obsah

Manžel Karolíny Peake řídí volební kampaň VV zdarma

Právo, rsk

Volební kampaň Věcí veřejných do podzimních senátních a krajských voleb řídí manžel místopředsedkyně strany a vicepremiérky Karolíny Peake. Devětačtyřicetiletý Australan Charles Peake, který po zvolení své ženy do Sněmovny v roce 2010 zůstal doma se dvěma syny, nabídl Věcem veřejným své zkušenosti z byznysu a od loňského prosince zadarmo připravuje pro stranu volební strategii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vicepremiérka a místopředsedkyně VV Karolína Peake

Článek

„Charles se nabídl, že véčkům pomůže s kampaní do senátních a krajských voleb. Nyní dotahuje projekt naší kampaně. Předsednictvo strany mu dalo pozici volebního manažera, jelikož nebyl důvod nevyužít jeho zkušeností z byznysu, navíc když to chtěl dělat zadarmo,“ řekla Právu Peake.

Charles Peake se v minulosti věnoval bankovnictví, telekomunikacím a marketingu. Nyní pracuje podle vicepremiérky na heslech, vizuální stránce a billboardech a celkovém vyznění kampaně. „Alespoň se na to dívá pohledem někoho, kdo přichází zvenčí,“ řekla Právu.

Od jeho nástupu do práce v pražském ústředí VV pomáhá s péčí o jejich děti širší rodina. „Bydlíme vedle rodičů a bratra se švagrovou, takže se o všechny děti staráme takovým komunitním způsobem,“ dodala Karolína Peake.

Před Charlesem Peake byli volebními manažery VV nynější šéf poslanců Vít Bárta a současný ministr dopravy Pavel Dobeš. Bárta z pozice odstoupil poté, co strana v komunálních volbách v roce 2010 propadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Peake: Existence VV závisí na zachování vlády

Vicepremiérka a místopředsedkyně VV Karolína Peake odmítá, že by Věci veřejné byly koaličním otloukánkem. V rozhovoru pro deník Právo Peake také naznačuje, jak...

Výběr článků

Načítám