Hlavní obsah

Plzeňská práva mají nového děkana

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská práva povede Jan Pauly z katedry soukromého práva. Při pondělní volbě dostal od akademického senátu fakulty 13 z osmnácti možných hlasů. Šedesátiletý Pauly porazil stávající proděkanku Petra Jánošíkovou a další pedagožku fakulty. Jeden ze čtyř kandidátů, rovněž tamní učitel, těsně před volbou odstoupil.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Novým děkanem plzeňských práv se stal Jan Pauly.

Článek

"Potřebujeme školu stabilizovat do všech standardních detailů," uvedl Pauly, který školu povede další čtyři roky.

„Chce se mi věřit, že uvnitř fakulty už skončilo období nejrůznějších rozmíšek,“ řekl Právu Pauly.

„Kdyby někdo chtěl znovu a znovu školu nějakým způsobem očerňovat, tak pro to nemá nejmenší podklad. Pokud by to chtěl dělat, musí vědět, že fakultě škodí a že jí škodí neoprávněně,“ zdůraznil Pauly.

Od září 2009, kdy se na škole naplno provalily aféry s rychlostudenty, se v horkém křesle děkana vystřídali už tři lidé. Jaroslava Zachariáše, který rezignoval hned po vypuknutí skandálů, vystřídal reformní děkan Jiří Pospíšil.

Jeho nástupcem se stal v říjnu roku 2010 Květoslav Růžička. Za jeho působení školu opustila řada učitelů v čele s renomovaným odborníkem Karlem Eliášem. Růžička na funkci rezignoval před Vánocemi na vlastní žádost ze zdravotních důvodů, a to poté, co před tím na několik dní koncem listopadu záhadně zmizel.

Nový děkan nebude mít jednoduchou úlohu. Fakulta loni přišla o akreditaci na doktorské studijní programy, má pozastavené oprávnění udělovat titul JUDr. a usiluje o prodloužení akreditace na klíčové magisterské i bakalářské obory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám