Hlavní obsah

V Ostravě opět stojí kolony aut, dopravu kromě uzavírky brzdí i sníh

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tak jako v pondělí ráno, tak i v úterý se museli řidiči v Ostravě při průjezdu Ostravou-Porubou obrnit trpělivostí. V ranní špičce se zde opět tvořily kolony, automobily však nezůstávaly stát, ale pomalu se pohybovaly. Na vině je největší dopravní uzavírka v historii Ostravy, uzavření poloviny Svinovských mostů, přes které vede nejfrekventovanější silnice v Moravskoslezském kraji.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Řidiči jedoucí z Poruby do centra Ostravy

Článek

Denně přes mosty projíždí až 45 tisíc automobilů. Ty teď musí využívat ve směru z Poruby do centra Ostravy objízdné trasy. Opačný směr je však přes mosty průjezdný.

„Situace je dnes (v úterý) obdobná jako včera ráno, kdy se tvořily kolony na objízdných trasách. Řekla bych ale, že dnes je situace o něco lepší, jelikož už řidiči ví, že je zde čeká dopravní omezení a musí jet jinudy. Kolony se tvoří na sjezdech na Rudnou ulici, problémy jsou také na ulici 17. listopadu a na Rudné,“ informovala Právo po sedmé hodině ráno mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová.

Náměstek ostravského primátora pro dopravu Aleš Boháč (ČSSD) potvrdil, že opravdu je v úterý ráno situace lepší než při pondělní dopravní špičce.

Foto: Město Ostrava

„Řidiči začali více využívat jako objízdnou trasu dálnici, která je teď bezplatná, uvědomili si také, že Svinovské mosty jsou uzavřené jen směrem z Poruby do centra a v opačném směru jsou otevřené. Podařilo se tak automobily více rozmělnit po Ostravě a k zácpám či kolapsu proto naštěstí nedošlo,“ popisoval před úterní osmou hodinou Boháč. Dodal, že doprava v Ostravě je zpomalená nejen kvůli uzavírce části mostů, ale také kvůli vydatnému sněžení, které od rána komplikuje provoz na ostravských silnicích.

„Silničáři jsou od tří hodin rána v terénu a odklízejí sníh, po páté hodině jim přibyly další posily,“ upozornil náměstek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám