Hlavní obsah

Šťastný končí v čele pražské ODS

– Praha • Aktualizováno

Boris Šťastný v pátek rezignoval na funkci předsedy pražské ODS. Oznámil to na schůzce představitelů pražské ODS s šéfem strany a premiérem Petrem Nečasem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný

Článek

"Po zralé úvaze, která ve mě třímala již drahnou dobu a bohatých diskuzích s panem premiérem Nečasem, jsem se svým spolupracovníkům rozhodl oznámit, že jsem se rozhodl skončit v pozici předsedy pražské ODS a současně svolat regionální sněm pražské ODS a to obojí k 30. lednu 2012,“ uvedl Šťastný.

Šťastný měl spory s primátorem Bohuslavem Svobodou, který za jeho zády dojednal, po rozpadu spojenectví s ČSSD, koalici s TOP 09. Nečas se již tehdy za primátora postavil.

Šťastný odchází v dobrém

Šťastný prohlásil, že nebylo jeho ambicí působit v komunální politice a že svou roli bral jako časově omezenou misi. Hodlá se věnovat zdravotnictví.

„Chtěl bych ocenit kroky pražského regionálního sdružení ODS v uplynulých dnech. Jsem přesvědčený, že bylo provedeno správné rozhodnutí, to znamená obměnit koalici s tím, že občanští demokraté mají nadále pozici primátora," řekl po jednání Nečas.

Nový předseda pražské ODS se bude volit v lednu. Svoboda sdělil, že pokud mu bude kandidatura nabídnuta, bude se o funkci ucházet.

V týdnu ve funkci skončil i předseda pražského klubu zastupitelů Rudolf Blažek. Svou rezignaci v pátek nabídl i šéf pražské ČSSD Petr Hulinský.

Reklama

Výběr článků

Načítám