Hlavní obsah

Dobeš se už rozhodl a s Bátorou se rozloučí, řekl zdroj z VV

Právo, map, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontroverzní poradce Ladislav Bátora na ministerstvu školství zřejmě končí. Zdroj z VV řekl Právu, že pohár trpělivosti s Bátorou již přetekl. A že se ministr školství Josef Dobeš (VV) již rozhodl, že s Bátorou rozváže k 1. lednu pracovní poměr. „Dobeš se v podstatě již rozhodl, že se s Bátorou rozloučí,“ uvedl zdroj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV) a jeho problematický poradce Ladislav Bátora

Článek

S Bátorou, jenž vulgárně pozurážel členy vlády, chce Dobeš jednat o jeho působení v úřadu do dvou týdnů. Ministr dodal, že Bátora má množství jiných aktivit.

Právu ve středu sdělil, že se mu nelíbí ostré Bátorovy výroky na adresu Miroslava Kalouska i šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. Předseda akce D. O. S. T. zatím pro Dobeše pracuje na 0,1 úvazku.

Jak už Právo informovalo, ve čtvrtek na školství skončil 1. náměstek Jakub Hodinář. Zájem o něj má resort dopravy, který řídí jeho jmenovec Pavel Dobeš (VV). Náměstkem pro evropské fondy bude Michal Zaorálek, do funkce prvního náměstka Dobeš povýšil náměstka pro regionální školství Ladislava Němce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám